Expositie Lokaal 54 (Terneuzen)

Van 26 mei tot en met 11 juli 2021 is het werk van Geert samen met 6 andere exposanten te zien in Galerie Lokaal 54 te Terneuzen.

Kijkend naar het werk van Geert heeft hij in de loop der jaren diverse thema’s gebruikt. Zo is een veel terugkomend thema de Moedergodin. De Moedergodin symboliseert geboorte, leven en de dood. Oftewel een drie eenheid.

Of het thema Ashvamedha, wat staat voor een Vedische ritueel afkomstig uit India. Dit zorgt ervoor dat het heelal in gang blijft. Het heelal dat ooit begon met de Oerknal.

Al deze thema’s (Moedergodin, Ashvamedha, Oerknal) hebben als overeenkomst dat er een begin is (geboorte), een proces (het leven) en een eind (de dood).

Je kunt stellen dat zijn werken observaties van het bestaan zijn. Het tonen van de universele waarden, gepersonifieerd door goden en godinnen.

Dit is een greep uit de thema’s die Geert verbeeld in zijn assemblages en welke te zien zijn in deze expositie. Hij gebruikt hiervoor zijn eigen beeldtaal in de vorm van driehoeken, kruizen, spiralen, vierkanten en bijvoorbeeld vogels. En dat in diverse materialen. Denk aan leer, lood, hout en lijm. Bent u niet in de gelegenheid om de expositie te bekijken, zie hier het werk van Geert de Bruijn.

Deelnemende exposanten zijn:

Hetty Begheyn – keramische beelden

Thea van Doorn – schilderijen

Geert de Bruijn – schilderijen

Maja Houtman –  sieraden

Ine Jordans – stenen beelden

Janneke Rottier – schilderijen

Georgette van Velzen – schilderijen

Informatie expositie

Openingstijden zijn woensdag tot en met zondag van 13:00 uur tot 18:00 uur. De toegang is gratis.

Adres: Nieuwstraat 54, 4531 CX Terneuzen

Website: http://www.annemannaerts.nl

Machinefabriek de Bruijn

The book Machinefabriek de Bruijn can now be ordered online. Read more about the contents of this book.

Expositie Textiel & Leer NU 2020 (Waalwijk)

De expositie Textiel & Leer NU staat uiteraard in het teken van deze materialen. Er is werk van 10 hedendaagse Brabantse kunstenaars te zien. Alle kunstenaars maken gebruik van één of beiden materialen in hun werk.