Harry’s Eclectic Collection of de Bruijn

You do or don’t like work from Geert de Bruijn. Harry van den Berselaar is a collector of his work and writes about it in his blogs. You can say he has got on eclectic collection, because it comes from all different periods. He writes from a nice personal perspective.

In the Dutch text beneath are hyperlinks to go to the blogs. They are written in Dutch. Unfortunately there is no English text available.

Het is in principe erg simpel. Je vindt een kunstwerk wel of niet mooi. Wat de criteria zijn om het wel of niet mooi te vinden is geheel aan jezelf.

Harry van den Berselaar is een verzamelaar van het werk van Geert de Bruijn. Uit diverse perioden heeft hij werk aan zijn muren hangen, vandaar de term Eclectic Collection. Zowel thuis als op zijn werkkantoor. In een viertal blogs heeft hij uiteen gezet wat hem zo aanspreekt in het werk van Geert. Hij schrijft vanuit een leuke, maar vooral persoonlijke invalshoek.

Rijping

Harry stelt zich in deze blog de vraag waarna hij op zoek is in het werk van Geert. Klik hier om de volledige blog te lezen en ontdek wat zijn antwoord is op zijn vraag.

Lekker Abstract

In deze tweede blog komt Harry tot de conclusie dat zijn antwoord in zijn eerste blog wat vaag was. In de blog Lekker abstract concretiseert hij zijn conclusie. Lees hier hoe concreet hij is.

Cava

Het werk van Geert wordt getypeerd als abstract. Volgens Geert bestaat er geen abstractie; alles wat denkbaar is, is mogelijk. Anders had men het niet kunnen bedenken. Deze blog staat in het teken van abstractie. Lees hier het blog.

Verzachting

In het laatste blog van Harry over het werk van Geert, benoemt hij actuele zaken uit de wereld. Zaken die niet altijd positief zijn. Hij maakt hierbij de connectie met het werk van Geert. Hoe zijn werk verzachting brengt in tijden van heftig nieuws.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Machinefabriek de Bruijn

The book Machinefabriek de Bruijn can now be ordered online. Read more about the contents of this book.

Expositie Lokaal 54 (Terneuzen)

Van 26 mei tot en met 11 juli 2021 is het werk van Geert samen met 6 andere exposanten te zien in Galerie Lokaal 54 te Terneuzen.